Go to Top

MUSIK

Musik

LÅTSKRIVAREN KARIN  |  DISKOGRAFI

Karin Klingenstiernas musik och låttexter har av lyssnare och recensenter beskrivits som äkta, avslöjande nära, trogen, begåvad, glasklar och levande. Beskrivningen av hennes musik passar också utmärkt in på Karin som person, för det är just dessa egenskaper som färgar henne. En innerlig närhet och tilltalande tyngd bottnar både i hennes debutplatta på svenska ’Kom Närmre’ med release 2007 och till senaste soloplattan som släpptes 2013 ’Ännu sjunger Stjärnorna’

Det krävs mod att skapa något nytt, att våga gå sin egen väg och styrka att sätta alla planer i verket.
Tillåt dig själv att upptäcka något nytt, du också. 
Lyssna in på Karins musik ofta, för den tål att höras om och om igen.


ÄNNU SJUNGER STJÄRNORNA

Release 2013

Det har gått sex år efter Karins och Lars LIMs första CD på svenska släpptes och de kände att det var mer än dags att komma med en ny.
– Jag ville den här gången göra låtar i gränslandet mellan pop, jazz och blues, välja det enkla avskalade där det gick,  i melodi liksom text. Influenserna är många- jag lyssnar gärna på Eric Claptons melodier, körer, gitarrspel, arrangemang, särskilt inför denna cd. Annars gäller Aretha Franklin, Joni Mitchell, Tingsek, Jimi Hendrix, Kurt Elling, Nina Simone, Carole King, Peter Lemarc med många flera.

Karin berättar om plattan spår för spår:


Godmorgon – Jag ville skriva en ljus och hoppfull sång, inspirerad av vårt nya hus med stora fönster och utsikt över vattnet mot väster. 

Du – Roligt  med en duett med fine sångaren Peeter Wiik! Låten ligger i samma tradition som Mångubben och Jag. Inspirationen kommer från 60-talets svenska jazzpop: Monica Z, Svante Thuresson,  Lill Lindfors m fl. 

Honungsfälla -Här  hörs tydligt latino-influenserna i text såväl som musik.  Underbart att få ta ut svängarna i den genren.

Din sång – Den har en bluesgroove jag gillar stenhårt och texten handlar om att hitta sig själv, bli den man är menad att vara , sjunga sin egen sång…. 

Solnedgångsvals – Musiken är inspirerad av Paul Simons Still crazy after all these years .  Texten: kärleken lever,  här och nu!

Mångubben och jag – Temat är långvarig relation och vikten av att hitta tillbaka till varann hela tiden. 

Lyckan 
- Jag fick tillstånd att översätta låten ‘A FELICIDADE’ från portugisiska och jag känner att det blev en så bra text, helt trogen originalet och ändå med fint flöde på svenska.

Gå nu  – att bli lämnad. Tungt.

En vacker dag  – Ett fint musikaliskt bygge hela vägen, tema – Det ordnar sig, ge inte upp! 

Ännu sjunger stjärnorna 
 –  Vi nuddade himlen, vi hade varann

Vi ägde musiken, vi levde, vi brann, 
Men ännu sjunger stjärnorna
 
Vi ses imorgon igen

Vår magnifika konsert tar aldrig slut
 
Ännu så sjunger stjärnorna
 
Välkommen åter, min vän
 
Stjärnorna sjunger för oss när vi går ut…

stjarnorna_omslag

Foto: Mats Bengtsson


KOM NÄRMRE

Debutalbum

Kom Närmre släpptes 2007 är en fullängdsjazzplatta där Karin för första gången sjunger egna texter på svenska. –Texten blir central när man sjunger på sitt eget språk. Det finns absolut inget att gömma sig bakom-budskapet blir glasklart.

”Kom Närmre” har blues, latin, värme, lek, sorg, mognad och lite spräck innanför omslaget.Lars Moberg har komponerat  sex av de tio spåren och har skrivit alla arrangemang. Medverkande musiker tillhör den svenska jazzeliten.”Tar Du Älskarinnan” från plattan roterade på P4Riks och på flera lokala radiostationer.

komnarmare_omslag

Foto: Mats Bengtsson