Go to Top

OM KARIN

Om Karin


Karin har följt sin nyfikenhet genom livet. Hon har utforskat de flesta vokala musikgenrer, smält samman influenserna och strävar efter att hela tiden skapa något eget i viljan att uttrycka och kommunicera. Den som ser Karin på scen får uppleva full närvaro och lyskraft , vare sig det handlar om intima jazzballader eller blytunga rocklåtar.

Karin lämnade yrket som gymnasielärare i språk för musiken. Hon sjöng i kör, storband, kabarégrupp, soul – och rockband för att sedan bilda bandet Stella tillsammans med trumpetaren Mia Samuelsson, ett viktigt avstamp för den fortsatta scenkarriären.

Karin blev frontkvinna i Stella och skrev också samtliga texter till bandets egna låtar. Stella har släppt ett album, “Stella XL”, samt tre singlar ”Galen berusad förälskad förförd” , ”Alla hjärtan” och ”När kärleken är svag”. År 2004 fick Stella också det prestigefulla uppdraget som husband i det populära TV-programmet På Spåret, som krävde stor musikalisk bredd och kapacitet.

1999 inleddes det nära samarbetet med gitarristen och vännen Lars LIM Moberg.

Karin: – Lars hade mycket av det jag längtat efter för att kunna fördjupa min musik. Han är en bländande gitarrist och en skicklig kompositör och har dessutom både prylarna, rutinen och öronen för att göra ett ytterst professionellt jobb som studiotekniker och producent. Vi ger och tar i skapandet och kompletterar varann på många sätt.

Tillsammans med honom bildade Karin en duo som blev navet i flera nya bandkonstellationer. Lars är också med i Stella numera och har medverkat på bandets senaste singlar.

Karins solodebut på svenska med jazz-plattan ‘Kom Närmre’ släpptes 2007. Plattan blev mycket väl mottagen. Låten ‘Tar Du Älskarinnan’ från plattan hördes frekvent på P4Riks.

Karin skriver hela tiden texter i många olika genrer, alltifrån beställningsuppdrag till egna idéer och ofta i samverkan med andra.


– Jag har kreativa människor omkring mig som jag samarbetar och bollar med och som inspirerar mig till att fortsätta. Särskilt glad är jag över ‘Den innersta viljan’ från 2010 med musik av Elisabeth Engdahl som uppförs runt om i landet.

2013 släpptes Karins senaste platta ‘Ännu sjunger Stjärnorna’, även den i samarbete med Lars Moberg. Låtarna ligger i gränslandet mellan pop, jazz och blues. Eric Claptons musik har varit en stor influens under skapandeprocessen, liksom den svenska jazztraditionen från 60-talet.

Karin har haft många andra samarbeten under åren, t ex med Smoke Rings Big Band, All Time Big Band, imitatören Anders Mårtensson och pianisten Jan Zirk och Gothenburg Wind Orchestra. Hon har medverkat på en mängd festivaler. Turnéer har tagit henne från de lokala scenerna till bl a Världsutställningen i Hannover.

– 2015 var ett aktivt år på scen med mängder av spelningar, alltifrån quiz och turné på bibliotek för MCV till jazzkonserter, 70-tals musik och Nefertitis legendariska nyårsmatiné.

Målsättningen just nu är flera spelningar under 2017 och fortsatt skapande med andra. En storbandsmapp med arr av egen musik står högt på listan!

img_omkarin3

Foto: Ines Sebalj